Har vi husket at takke alle for deres indsats? I performancekulturen er det resultater, der belønnes. Men hvad gør vi, når alle har skullet yde mere, uden at det har skabt fremgang?

Af Christian Ørsted, ledelsesrådgiver, foredragsholder og forfatter

Mens vi samler os om vores nærmeste, er det let at glemme dem, der er ude af syne. Hvad gør vi, når nogle af dem, som har gjort en stor indsats og lo­yalt været med os, ikke længere er ansat? Er der stadig en julegave eller i det mindste et julekort? Tænk, hvad en æske chokolade eller en anden lille erkendtlighed fra arbejdspladsen el­ler tidligere kolleger ville betyde? At vide, at man har betydet noget for andre. At man var værdsat. At man er savnet og noget værd, når der kommer bedre tider.

Læs hele klummen i Berlingske Tidende 28. november 2020.