Spørgsmålet om venskaber på jobbet har aldrig været vigtigere (Klumme i Berlingske)

, , , ,

Har du en bedste ven på jobbet? For flere er det vigtigere end nogensinde før. Ugens klumme kommer forbi Gallups forskning, ledelseslektioner fra den nye Top Gun film og resultater fra mine målinger af psykologisk tryghed i mere end 100 organisationer. Det handler om oprigtighed og interesse for hinanden, men også om at kunne have det sjovt. En byttehandel med penge for arbejde eller tjeneste for tjeneste er ikke nok.

Har du en bedste ven på dit arbejde?« Svaret afslører skræmmende meget om vores arbejdslivskvalitet og engagement. I en tid hvor ord som »quiet quitting« og »medarbejderfastholdelse« er højt på lederagendaen, kan man frygte, at vi overser det, som betyder allermest for, at vi trives på jobbet. Der er en direkte forbindelse mellem dem, der svarer ja til at have en bedste ven på jobbet og de mest engagerede i deres arbejde. Den forbindelse er kun blevet stærkere efter covid-19, stigende hjemme- arbejde og mere fleksible forhold. Gallup spørger ikke, om vi har gode venner. Eller venner. Eller om andre er rare. De sætter det på spidsen og spørger specifikt, om der er en bedste ven.

Læs hele klummen af Christian Ørsted i Berlingske 1. oktober 2022.

Læs mere: