Vi skal ikke tilbage til normal. Normal fungerede ikke. Klumme i Berlingske

, , , , ,

Det bliver ikke det samme, når vi kommer tilbage på arbejdet. Det bliver anderledes. Lad os bruge lejligheden til at gøre op med det, der ikke fungerede før, og som gjorde os mere sårbare over for grundvilkåret i det moderne arbejdsliv: Uforudsigeligheden.

Af Christian Ørsted, ledelsesrådgiver, foredragsholder og forfatter

Man kan godt længes efter det normale, når man står midt i en krise. Når genåbningen går langsomt. Når man savner. Savner at se hinanden. Savner at kunne være noget for andre. Savner at bidrage fuldt ud. Savner den ubekymrede tro på, at ens arbejdsliv og indtjening også er sikret i morgen.

Men vi skal ikke tilbage til normal. For normal var en del af problemet. Derfor kan vi heller ikke spare os ud af krisen. Besparelser og fyringer kan være nødvendige for at overleve, men besvarer stadig ikke det væsentligste spørgsmål efter en krise.

Læs hele klummen i Berlingske Business 16. maj 2020.