Stine Bosse: Forord til Livsfarlig ledelse. “Denne bog er et godt bud på, hvad vi bør tænke grundigt over.”

Jeg tænkte grundigt og længe over hvem der kunne skrive det helt rigtige forord til Livsfarlig ledelse. Allerhelst ønskede jeg en praktiker, men en stærk akademisk baggrund, som gennem sit virke afspejlede fremtidens bæredygtige ledelse. En der kæmper for at vi både skal gøre det godt og tage ansvaret for at passe på hinanden. Til sidst tog jeg mod til mig og skrev til en af de ledere jeg beundrer mest: Stine Bosse. Jeg sendte manuskriptet til hende og ventede åndeløst på svar. En dag kom der så en mail fra hende. En mail med et forord og det vil jeg gerne dele med dig her.

Forord af Stine Bosse

Denne bog sætter fokus på et væsentligt element i ledelse, nemlig det store ansvar, der følger med, når man som leder påtager sig at arbejde gennem andre mennesker.

Dette gælder både for mellemledere og topledere. I den verden, vi kender i dag, hvor tempo og effektivitet ikke er til debat, men er forudsætninger for succes, må vi som ledere stille os de helt centrale spørgsmål:

[list]
[list_item icon=”arrow-right”]Hvordan skaber vi arbejdspladser, hvor vi naturligvis bruger det, vores medarbejdere kan, men ikke misbruger det?[/list_item]
[list_item icon=”arrow-right”]Hvordan skabes de arbejdspladser, hvor medarbejderne både giver og henter energi?[/list_item]
[list_item icon=”arrow-right”]Hvordan løfter vi som ledere vores ansvar for andre menneskers trivsel?[/list_item]
[/list]

 

Arbejdslivet er en central og vigtig del af livet, derfor er ledelse – god ledelse – en forudsætning for menneskers trivsel. Denne bog er et godt bud på, hvad vi bør tænke grundigt over.

Stine Bosse

Stine Bosse er adjungeret professor i Samfundslederskab ved Copenhagen Business School og varetager en lang række bestyrelsesposter i ind- og udland, bl.a. som bestyrelsesformand for Flügger Danmark, Det Kongelige Teater og Børnefonden. Hun er flere år i træk udpeget til at være den 22. mest magtfulde forretningskvinde i verden af Financial Times.