Magasinet Psykologi anmelder CoachingManagement – coaching i organisationer

Magasinet Psykologi 14. marts 2013Magasinet Psykologi sendte redaktionschef Charlotte Heje Haase på vores lederuddannelse i coaching og facilitering.

Charlotte kom med egne ord “med en del skepsis overfor coaching i computertasken” og fortæller hvordan den følelse nogle coaches og ledere skaber om:

At vi ikke er gode nok, som vi er, men ligesom skal vække det indre geni og hjælpe det på vej til at stå ud i lys lue, så vi kan udnytte vores fulde potentiale. Det kan godt give en følelse af, at man bare er et middelmådigt menneske, der bør skubbes i gang af diverse smarte spørgeteknikker.

Charlotte deltog som leder, kollega og en der fagligt udvikler andre og fortæller om sine oplevelser med at få værktøjskassen til professionel udviklingsledelse.

I stedet for at lede efter hvad der er i vejen med folk, så respekterer vi deres verdensbillede og spørger ind til, hvad de bidrager med, og hvad der gør dem stolte. Det kan både mærkes på bundlinjen og i de menneskelige relationer.

Magasinet Psykologi 14. marts 2013

Charlotte tager også myten om ros op, som har nået forsiden på magasinet, hvor hun citerer mig for en af hovedbudskaberne i Christian Ørsted kommende bog Livsfarlig ledelse:

Mange moderne ledere tror, at de er enormt anerkendende, fordi de er gode til at rose. Men i virkeligheden siger de indirekte, at de ved bedre, end dem omkring sig. Og det ved de næsten aldrig. Det er den, der har lavet opgaven, der bedst ved, hvordan en godt udført opgave ser ud. I stedet bør de sige, at det er godt gået og nysgerrigt spørge ind til, hvordan de har opnået det. Så bliver begge parter klogere, og det er respektfuldt og ligeværdigt.

Køb bladet der er i kioskerne fra i dag og læs mere om CoachingManagement.

Opdateret 5. august 2013: Bladet er ikke i kioskerne længere, så anmeldelsen kan downloades her.