Ledelses-guru: Fagbevægelsen skal skifte spor. (Interview i Avisen.dk)

Læs hele artiklen på Avisen.dk

Den bedste artikel hidtil om budskabet i Livsfarlig ledelse.

Jeg håber at der er nogen derude der lytter og tager dialogen med hinanden om hvordan vi sammen kan passe bedre på hinanden.

 

Fra artiklen:

“Nogle fagforeninger kører kampagne om, hvor meget man har givet sine medlemmer i erstatninger i kampen mod arbejdsgiverne. Prøv at hør: De mennesker, der betragter deres arbejdsgiver som deres fjende, er i mindretal, siger Christian Ørsted, der bl.a. er kendt som ledelsesekspert fra DR2′ Deadline, Aftenshowet og Dagbladet Børsen.”

“Mange har til gengæld svært ved at forvalte deres arbejdsliv. De er stressede og tror, at det er deres egen skyld. Og her har fagbevægelsen en rolle, for fagbevægelsens rolle var oprindelig at passe på den svage part. Den, der havde mindre magt, siger Christian Ørsted, der i 15 år har undervist tusindvis af ledere.”

 

“I den svære kunst at balancere engagement og overengagement, at brænde for og ikke brænde ud, har lønmodtageren brug for en stærk partner. Ikke i kamp mod sin arbejdsgiver, men i støtte af sig selv og sin evne til at blive ved med at være værdifuld på arbejdsmarkedet. Der er brug for efteruddannelse i, hvordan man forvalter sit arbejdsliv i forskellige brancher. Der er så mange, der får forkortet deres karriere eller må fortsætte på lavt blus, fordi de er blevet knækket, siger Christian Ørsted, der selv har været tæt på at brænde ud i forbindelse med et stort millionprojekt. Han understreger, at der ikke er noget galt med hverken lønmodtagere eller arbejdsgivere. Det handler om samspillet og de overordnede rammer.”

Læs hele artiklen på Avisen.dk
Læs også  “Derfor bliver du stresset på jobbet”. Interview i Avisen.dk