Ølkassetale, tak og undskyld

Jeg er så dybt taknemmelig til alle jer, der har hjulpet med denne bogs tilblivelse. Her er takketalen fra pre-launch på Andersen Hotel 4. juni 2013, hvor jeg også siger undskyld, for for mine egne misforståelser i årenes løb. Der er sket meget siden jeg begyndte som ledelsesrådgiver for 15 år siden. Og endnu mere med de kurser jeg har udbudt de seneste år.

Tak til Tim K. Christensen for uvurderlig hjælp med research og skrivearbejde. Tim, du har inspireret mig så dybt og lært mig så meget!

Tak til min elskede Louise Brix-Hansen for sparring og idéer om ledelse og logik. Og uvurderlig opmuntring i de sidste faser af skrivearbejdet og tålmodig og kærlig feedback til langt ude på natten.

Tak til min far, Knud Ørsted for feedback på manuskriptet og idéer. Det har været så dejligt at drøfte de her ting med dig.

Tak til Majken Matzau, Allan Holmgren og Karen Lisa Salomon for inspiration og bogens ekspertinterview.

Tak til Stine Bosse for at tro på projektet og for at skrive forordet. Jeg er stor fan af det du laver og kunne ikke have forestillet mig et bedre forord til bogen.

Tak til Pernille Wass fra People’s Press for konstruktive klap og krav – og møgskarp redigering. Det var aldrig blevet en god bog uden den hundredevis af rettelser du bad om. Tak fordi du gad og tak fordi du kæmpede med mig, selvom jeg var svær.

Tak til min lærer på Handelshøjskolen, lektor Conrad Ottesen for at plante idéen om, at der er noget helt galt med måden, vi tænker etik og arbejdsmotivation på i erhvervslivet og for at få mig til at undre mig.

Og tak til alle de mange, der har givet feedback til manuskriptet i løbet af processen og til de tusindvis af ledere og specialister, der har givet medspil og modspil på de kurser og foredrag, jeg er så heldig at kunne leve af. Jeg er dybt taknemmelig for alt, hvad I har givet til projektet.

 

Christian